Gondolatok az elsőéves kiscsoportról

onesimus csoportVégigizgult interjúkkal kezdődnek közös élményeink az Onesimus projektben.
Ahhoz ugyanis, hogy bekerülhessünk az elsőéves kiscsoportba mindenkinek interjún kellett részt venni. Izgatottan vártuk, hogy ki és mit fog kérdezni tőlünk. Miután ezen átestünk, még izgatottabban vártuk az első csoportot és az első együtt töltött órákat.
Ezen a napon egy teljesen új világ nyílt meg előttünk, új ismerősök vagy akár új barátok, akikkel minden második héten két kellemes órát töltöttünk. Csoportvezetőink újabb és újabb szórakoztató, illetve ismerkedő programokkal, vetélkedőkkel vártak minket.
A csapatnak szüksége volt egy kis időre, amíg összerázódott. Most már a csoporton kívül is tartjuk a kapcsolatot és igyekszünk minél többet találkozni.
Csoportvezetőink sportnapot is szerveztek, amit Koronkán tartottunk az iskola területén. Ez nagyon emlékezetes nap volt számunkra,
teli élményekkel. Fociztunk, szabadon választhattuk meg, hogy melyik tevékenységbe szeretnénk bekapcsolódni és közösen pizzáztunk meg Activityztünk. Így indultunk haza, csodaszép emlékekkel tele, amit soha nem felejtünk el.
Kiemelnék még két programot, amin jól éreztem magam és emlékezetes maradt: a félévzárót a Somostetőn és az állatkertlátogatást.
Nyári időszakban Onesimus táborokban vettünk részt, ahol jobban megismerkedtünk és összehangolódtunk.
Így még inkább várjuk a folytatást...
Papp Dalma, I. év, Marosvásárhely
 

Onesimus egy elsőéves szemszögéből

Interjú Szabadi Lajossal
szabadi lajosAnnosimus: Lalex, te az első évedet fejezted be az Onesimusban, ha két szóban kéne jellemezd az elmúlt évet, mit mondanál?
Szabadi Lajos: Két szóban nagyon nehéz jellemezni az elmúlt évet, mert nagyon sok minden történt velünk, de mégis megpróbálom: jó és színes.
Annosimus: Tulajdonképpen te miért és hogyan csatlakoztál az Onesimushoz?
Szabadi Lajos: A testvérem mesélte, hogy van az Onesimus projekt, és nagyon megtetszett, érdekesnek, izgalmasnak találtam az egészet.
Annosimus: Mesélj kicsit az élményeidről. Mi volt a legjobb tapasztalatod a projektben? Esetleg tudnál-e negatív élményt említeni?
Szabadi Lajos: A legjobb elményem a munkatábor volt. Megtanultam, hogyha valamit el akarok érni az életben azért dolgoznom kell, és hogy mindent a legjobb tudásom szerint tegyek. Megtapasztaltam, hogy milyen minden nap munkába menni és dolgozni, és megpróbálni megfelelni az elvárásoknak. Rossz tapasztalatom azonban nem volt.
Annosimus: Milyen elvárásokkal folytatod a projektet?
Szabadi Lajos: Azt szeretném, ha még érdekesebb lenne, sok jó élménnyel, és legyen még összetartóbb csoportunk.
Annosimus: Milyen tanácsot tudnál adni azoknak, akik ezután kezdik az első évet?
Szabadi Lajos: Mindenkinek azt ajánlanám, hogy jöjjön bátran, mert nagyon jó, érdekes, izgalmas, nagyon megéri csatlakozni, rengeteg élmenyt és tapasztalatot lehet szerezni.
Annosimus: Van-e üzeneted a vezetőség részére? Milyen témáról szeretnél még hallani?
Szabadi Lajos: Jó lenne, ha kicsit pörgősebb lenne, és bármilyen témáról szívesen hallanék.
Interjút készítette: Molnár Júlia, szenior(ina), Marosvásárhely
 

Az Onesimus hírújság teljes változata letölthető pdf formátumban. Kattanj rám! Annosimus