HANNAH NEWS/HIREK

Hannah Newsletter March 2015.pdf

HANNAH nyári beszámoló:

HANNAH hírlevél angolul:

Newsletter HANNAH November14.pdf

archivum/Newsletter HANNAH July 14-1.pdf

 

’’ Egy egész falura van szükség, hogy felneveljenek egy gyermeket” mondta egy ismeretlen szerző. Sajnos manapság a jóllétben nevelkedő gyerekeknek már a szülei sem tudnak egy biztonságos, szeretetteljes nevelést nyújtani. Sok a munka, és saját gyerekeinkre sincs mindjárt időnk.

 

 Mit gondolsz egy olyan gyerek neveléséről, aki hátrányos helyzetű körülményekből származik, akinek a kórház egy megoldás és biztonság, hogy minden nap legyen egy falat amit megehet?

 A legrosszabb eset, amikor a szülő úgy dönt, hogy jobb a gyereknek, ha ottmarad örökre a kórházban, valami lesz vele. És igen, vannak ilyen helyzetek.

 

A HANNAH projekt keretén belül találkoztunk egy kisfiúval, akit az édesanyja otthagyott a kórházban. A neve Rupi. Vele kezdődött el a mi munkánk. Ezt a projektet  egy Új Zealand-i házaspár kezében, szívében helyezte a mi mennyei Atyánk, akik 2010 óta, az Új Zealand-i Open Home Nemzetközi Alapítvánnyal, Alice and Ken Winter képviseletében és a Marosvásárhelyi CE Szövetség együttműködésével lelkesen végezzük.

Munkánk kiterjed a TBC Kórház gyerekosztályára és a TBC Megelőző Központ területére.  Összesen 40-50 hátrányos helyzetű és roma gyerekek számára nyújtunk szolgáltatásokat, akik be vannak utalva a a Megelőző osztályra vagy a kórházban. Ezek a gyerekek a 6 hónapos kórházi kezelés után, a megelőző osztályra kerülnek, ahol 4-5 évet is eltöltenek. Életkoruk 3-14 éves korig terjed. Egész évre be vannak zárva erre a területre, évente két vagy 3 alkalommal mehetnek haza, 10 napra.  A Megelőző központ biztosítja nekik az iskoláztatást, kezelést és biztonságot.

Mi úgy gondoljuk, hogy ennyi nem elég!!!!

Támogatásunkkal, jelenlétünkkel, szeretetünkkel, programjainkkal próbálunk örömet, játékot és jókedvet bevinni a fehér falak mögé.  Megöleljük őket, megsimogatjuk és beszélünk nekik a mi Mennyei Atyánkról, aki szereti őket.

 

Projektünk legfőbb célja:

  1. Szeretni a gyerekeket és megismertetni velük a mi szerető Mennyei Atyánkat.
  2. Biztosítani a kapcsolatot a külvilággal es a családjaikkal.
  3. Segíteni a tanulásban, korrigálni a viselkedésüket.
  4. Családokat találni azoknak a gyerekeknek, aki elhagyatottak.
  5. Képzések, csoportok tartása a gyerekek szüleinek és az intézményben dolgozó személyek számára.